Ετικέτες

Σελίδες

Η STEM team του 6ου Γυμνασίου Χανίων στο "Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες"

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Μαϊου 2023, η ημερίδα “Γιορτάζοντας τις φυσικές Επιστήμες στα Χανιά” που διοργανώθηκε (για 8η φορά), από το ΕΚΦΕ Χανίων. Το σχολείο μας συμμετείχε με την ομάδα STEM team του 6ου Γυμνασίου. Οι μαθητές μας παρουσίασαν τις κατασκευές τους στους επισκέπτες και εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων. 

Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης ο οποίος συνομίλησε με τους μικρούς εφευρέτες και άκουσε προσεκτικά την περιγραφή της κάθε συσκευής. Μεταξύ των κατασκευών των μαθητών ήταν: το Train Detector, Earthquake Detector, Car Freak, Bike Guard, Third Eye, Tech Lock, Railway Safety, FED και πολλά άλλα.

Αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν μία υπαίθρια εκδήλωση στον πεζόδρομο των σχολείων της Κοραή, οι καιρικές συνθήκες μας υποχρέωσαν σε τροποποιήσεις. Έτσι φιλοξενηθήκαμε στον χώρο του 2ου Γυμνασίου.


Συμμετείχαν συνολικά 21 σχολεία και πάνω από 200 μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων. Οι μαθητικές ομάδες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν με πολλή όρεξη και ζωντάνια τις εντυπωσιακές τους δημιουργίες με αποτέλεσμα μία εκδήλωση-γιορτή των Φυσικών Επιστημών όπου, αναδείχθηκε η σχέση τους με την καθημερινότητα αλλά και με τις νέες τεχνολογίες. 



Επιπλέον για άλλη μία φορά φάνηκε η σημασία της δημιουργικής εμπλοκής των παιδιών στην μάθηση, μία παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και να ενσωματώνεται στην εκπαιδευτική διαδικασία.