Ετικέτες

Σελίδες

Έκθεση φωτογραφίας για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

         Οι μαθητές του σχολείου μας τιμώντας την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου 1941- 1 Ιουνίου 1941) οργάνωσαν μια έκθεση φωτογραφίας, σκίτσου και δημιουργικής γραφής. Στα πλαίσια του σχολικού περιπάτου  οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου περιηγήθηκαν στα σοκάκια της πόλης και φωτογράφισαν τις «Φωτοϊστορίες» που έχουν αναρτηθεί στις χανιώτικες οδούς και αποτυπώνουν τα Χανιά πληγωμένα από τη λαίλαπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου· εμπνεύστηκαν από τις παλιές φωτογραφίες και δημιούργησαν τις δικές τους, συνδέοντας δημιουργικά και ευφάνταστα το «τότε» με το «τώρα».

      Παράλληλα οι μικροί καλλιτέχνες της Α΄ Γυμνασίου συνέθεσαν ποιήματα για τον πόλεμο και φιλοτέχνησαν σκίτσα εμπνευσμένα από την Γκερνίκα του Πάμπλο Πικάσο.


     Οι μαθητές Τζωρτζίνα Αργυροπούλου του Γ1 και Πολύδωρος Λεβεντάκης  του Γ2 κατέθεσαν τις πολύτιμες μαρτυρίες των συγγενών τους και ο Αρχαγγελάκης Γιάννης του Γ1 εξέθεσε αυθεντικά αντικείμενα του
Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


   Συντονίστριες της δράσης ήταν οι καθηγήτριες Ιστορίας της Γ΄ τάξης κ. Λιμογιάννη Ειρήνη και κ. Μιχελαράκη Χριστίνα και πολύτιμοι συμπαραστάτες η Διεύθυνση, η Υποδιεύθυνση  και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Σκοπός όλων μας είναι να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη, να μην ξεχαστούν οι αγώνες γενναίων ανθρώπων και να καλλιεργηθεί στη νέα γενιά μια βαθιά και ουσιαστική αγάπη για την Ειρήνη.